In gesprek met Paul Joosten van VieCuri

Paul, stel jezelf even kort voor. Mijn naam is Paul Joosten en ik werk als beleidsadviseur P&O/Recruitment en Mobiliteit zo’n drie en een half jaar bij VieCuri. Hiervoor heb ik heel wat jaren in diverse HR rollen bij verschillende bedrijven (multinational, MKB) en non-profit organisaties gewerkt. VieCuri is de eerste zorgorganisatie waar ik voor werk. Een complexe en uitdagende organisatie met een mooie en maatschappelijk relevante taak. Begin van dit jaar ben ik gevraagd om de recruitmentafdeling bij VieCuri vorm te geven en verder te professionaliseren.

Ik hou me samen met mijn collega’s Suzanne en Inge onder andere bezig met het dagelijks werven van de juiste kandidaten, het optimaliseren van de processen rondom recruitment, het verbeteren van het gebruik en inzet van onze recruitment website ‘werkenbijviecuri.nl’ en het verder inhoud geven aan de Candidate journey en samenwerkingsverbanden met verschillende Jobboards. Daarnaast ben ik samen met mijn collega's van de afdeling corporate communicatie bezig om het Employer brand van VieCuri Medisch Centrum verder vorm te geven.

Waar zijn jullie als bedrijf ontzettend sterk in? VieCuri is een opleidingsziekenhuis. Wij maken deel uit van een samenwerkingsverband met zesentwintig grote opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde medische zorg verlenen: de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidings- Ziekenhuizen (STZ).

Als opleidingsziekenhuis investeren wij in onze mensen. We willen niet alleen de beste zorg kunnen bieden, maar ook de beste professionals in huis hebben die de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun persoonlijke ambities waar te kunnen maken. Wij zijn continu bezig om onze zorg te verbeteren. We willen ons daarmee onderscheiden van andere ziekenhuizen. Tegelijkertijd beschikken wij over een no-nonsense mentaliteit. Klantgerichtheid, kwaliteit, veiligheid en efficiency, dat zijn de grote thema’s waar we voortdurend aan werken om onze organisatie te verbeteren.

Alles waar VieCuri voor staat, laat zich samenvatten in ‘verstand van zaken en gevoel voor mensen’. Het gezamenlijke werk van onze mensen, dat bepaalt uiteindelijk het succes van ons ziekenhuis. We vinden het belangrijk dat we samen helder hebben wie we zijn, wat ons bindt en waar we voor staan. Daarom hebben we in onze organisatie kernwaarden vastgesteld. Onze kernwaarden zijn verantwoordelijk, klantgericht, samen en ZIN. ‘Verantwoordelijk’ betekent dat we verantwoordelijk zijn voor de patiënten, het team, de afdeling en het ziekenhuis.

Maar ook verantwoordelijk voor onszelf, voor onze ontwikkeling, ons eigen wel en wee. ‘Klantgericht’ wil zeggen dat we erop gericht zijn zo veel mogelijk aan de behoeftes en wensen van patiënten tegemoet te komen, natuurlijk binnen de grenzen van wat mogelijk en redelijk is. We behandelen patiënten zoals we zelf zouden willen worden behandeld. ‘Samen’ geeft aan dat we het belangrijk vinden dat we samen met de patiënt, samen met collega’s, ook van andere afdelingen en samen met andere zorgleveranciers, zorg verlenen. Zorg is teamwork. En dat moet de patiënt ook ervaren.

‘ZIN’ in hoofdletters om de dubbele betekenis aan te geven. ZIN verwijst naar zingeving, om echt iets voor een ander te willen betekenen. ZIN staat ook voor zin in het werk, niet alleen energie erin stoppen, maar ook eruit halen.

Hoe zouden jullie de ideale kandidaat en/of collega willen omschrijven? Kandidaten die beschikken over de juiste ervaring, opleiding en skills die benodigd zijn voor het uitoefenen van de functie in de continue veranderende omgeving van VieCuri. Die bovendien gericht zijn op ontwikkeling, maar ook ambitieus, professioneel, realistisch zijn en oog voor de mens hebben. Tenslotte, vooral kandidaten die zelfbewust zijn van wat ze te bieden hebben en daardoor intrinsiek gemotiveerd zijn om bij VieCuri in die specifieke baan te willen werken.

Welke vacatures hebben jullie op dit moment? We hebben veel verschillende interessante vacatures die terug te vinden zijn op www.werkenbijviecuri.nl. Zo werven we op dit moment o.a. voor een strategisch inkoper, een senior HR adviseur, verpleegkundigen en medisch specialisten en Artsen.

Waarom nemen jullie deel aan Eat, Meet & Recruit? VieCuri is een van de grootste werkgevers in de regio Noord- en Midden Limburg. We komen heel graag in contact met young professionals en andere geïnteresseerden in deze regio. Graag vertellen we over alle mooie vacatures bij VieCuri beschikbaar en hoeveel voldoening het geeft om bij te kunnen dragen aan het leveren van topklinische zorg in deze regio.

Welke ontwikkelingen zien jullie de komende jaren op de arbeidsmarkt? Het is niet nieuw dat we nu al te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt die naar verwachting alleen nog maar krapper zal worden. Het zal voor VieCuri een uitdaging zijn om de juiste (zorg-)professionals te kunnen blijven werven, maar vooral ook te kunnen blijven binden en boeien.

Wat zouden jullie werkzoekenden willen meegeven?

Denk vooral goed na over wat jij te bieden hebt aan een werkgever en zorg dat je dat zowel mondeling als schriftelijk goed onder woorden weet te brengen. Een werkgever wil normaal gesproken graag horen welk probleem jij voor de werkgever gaat oplossen. VieCuri is daar in ieder geval heel erg benieuwd naar en gaat heel graag met je in gesprek tijdens Eat, Meet and Recruit of op een ander passend moment.

Meer weten over VieCuri? Schrijf je nu in voor Eat, Meet & Recruit!

#Eat

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recente berichten
Gerelateerde berichten