DJ & Saxofonist Tim op Lekker Venlo!


Zondag 18 juni staat hij op Lekker Venlo, van 19:00 tot ongeveer 22:00 staat hij op ons hoofdpodium!

Over Tim:

Muziek is de rode draad in Tim Bakkers 29-jarig bestaan. Als klein, nieuwsgierig jongetje luisterde hij uren naar alle bandjes (lang geleden ;-) ) die er te vinden waren van Bassie & Adriaan tot aan Earth Wind & Fire. Hij realiseerde zich toen natuurlijk niet dat zijn passie later, mede dankzij de Vrije School, ook zijn beroep zou worden. Tim werd in 2007 aangenomen op het Conservatorium in Haarlem, voorheen Alkmaar. Hij studeerde saxofoon, pop/sessie. Onder de noemer 'Leading Performer' sloot hij deze studie in 2011 met drie 8-en af.

Gedurende deze vier jaar ontdekte hij de ware muzikant die in hem verscholen zat. Als groot muziekliefhebber heeft deze van oorsprong Alkmaarder zich verdiept in verschillende stijlen. Soul, pop, dance en funk zijn de genres waar hij zich het meeste bij thuis voelt.

Gedurende de opleiding ontvlamde zijn liefde voor Jazz en die is onmogelijk te doven. Hij laat zich dan ook graag inspireren door o.a.: Maceo Parker, David Sanborn, Eric Marienthal, Kenny Garret, Cannonball Adderley, Eddie Harris en Michael Brecker. Tim heeft inmiddels al behoorlijk wat podiumervaring opgebouwd en gespeeld met verschillende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Alain Clark, Boris Titulaer, Justine Palmelay, Carlo de Wijs. Onder het kopje mogelijkheden kan je zien waar hij zich tegenwoordig mee bezig houdt.


Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recente berichten
Gerelateerde berichten